GEZOCHT: Vrijwilligers

Posted by | Uncategorized | No Comments

Het vrijwilligersteam van OLV Ter Rive heeft dringend versterking nodig!

* Heb je zin om je vrije tijd zinvol te besteden?
* Werk je graag met ouderen en krijg je hier voldoening van?
* Werk je graag in een team, waar je nieuwe sociale contacten mee maakt?
* Werk je ook graag zelfstandig? Als vrijwilliger maak je ook eigen keuzes.
* Voel jij je hier thuis in onze instelling?
* En wil je vooral veel FUN hebben met collega’s en bewoners?

Interesse ? Neem dan contact op met het ergoteam via ergo@olvterrive.be of 09/224 29 91.

 

Groetjes en hopelijk tot snel,
het ergo-animatieteam
Elien, Katrien, Charlotte en Daniëlle.

Nieuwjaarsreceptie Personeel 22/02/2019

Posted by | Uncategorized | No Comments

Samen met het personeel klonken we op 22/01/2019 op het nieuwe jaar.
Een gezellige middag waarbij we werden verrast met vers gebakken frietjes van ons keukenteam.
Een mooie speech van onze directie over het nieuwe jaar thema: Liefde.

Jij

Jij bent zoals de zon,
jij laat mij elke dag weer opnieuw stralen!

jij bent zoals de vogels,
je geeft me elke dag weer z’n goed gevoel!

jij bent zoals de dieren,
ik kan bij jou terecht als het nodig is.

Jij bent zoals de maan,
jij staat dag en nacht klaar voor mij;

jij bent alles wat ik nodig heb,
je bent degene waar ik van hou!

file-26

file-24

file-23

file1-17

file1-15

file1-14

Vrijwilligersdag 5/12

Posted by | Uncategorized | No Comments

Op vijf december was het dag van de vrijwilliger. In Ter Rive komen er dagelijks vrijwilligers een handje toesteken. Dankzij hun hulp wordt ons werk iets lichter. Zij verdienen een grote DANKUWEL voor alles wat zij doen.

Bedankt
voor die vele uren
Bedankt
voor al jullie hulp
Bedankt
voor alle warme momenten
Bedankt
voor alles wat jullie doen.

Heb jij ook interesse om vrijwilliger te worden? Stuur snel een mailtje naar : ANMT@olvterrive.be of ERGO@olvterrive.be

De IJslandse zangeres Björk komt naar het Sint-Pietersplein

Posted by | Uncategorized | No Comments

björk

 

 

 

 

 

Kijk samen met Marie-Jeanne, Urbain of Yvonna Björk op het Sint-Pietersplein op 11 juli

Zorgresidentie Ter Rive heeft het mooiste uitzicht op het Sint-Pietersplein. Het contrast tussen de lege bezoekersstoelen in de residentenkamers en het vele volk dat samenkomt om artiesten als Leonard Cohen, Prince en nu op 11 juli ook Björk aan het werk te zien, kan niet groter zijn. Maar liefst 60% van de ouderen voelt zich eenzaam. Gent Jazz Festival, de organisatoren achter het unieke Björkconcert, slaan de handen in elkaar met Gents creatief collectief Hummingbird om deze vereenzaming tegen te gaan. Vanaf donderdag 21 juni staan via www.bjork.gent 10 Balcony Seats te koop. Nestel je in de comfortabele zetels van Marie-Jeanne (96), Urbain (88) of Yvonna (94) en geniet van de beste plaatsen voor het meest exclusieve concert van deze zomer!
De opbrengst van deze 10 Balcony Seats gaat integraal naar vzw Enchanté. Dit Gents initiatief zet zich in om daklozen te voorzien van plaatsen waar ze kunnen verblijven en aansterken als ze ziek zijn of net uit een ziekenhuis ontslagen zijn. Balcony seat tickets: www.bjork.gent

Hummingbird en Gent Jazz Festival gingen alvast even langs bij Marie-Jeanne, Urbain en Yvonna om ze voor te stellen aan Björk. Niet altijd even gemakkelijk, die naam uitspreken. Maar wel precies een bloem die zich verplaatst! Ontdek hun heerlijke reacties hier (volgt later).

Quote van Hilde Lanszweert, directeur zorgresidentie Ter Rive

Hilde Lanszweert: “Hoewel onze inwoners de muziek van Björk niet kennen, waren ze meteen enthousiast toen we hen voorstelden om concertgangers mee te laten kijken vanuit hun raam. Telkens er iets gebeurt op het Sint-Pietersplein, zitten ze aan hun venster gekluisterd. Het is dan ook bijzonder mooi dat ze deze keer niet passief meekijken, maar actief betrokken worden bij het concert. Onze leuze in huis is “met gelukkige mensen, mensen gelukkig maken”. Wel, niets maakt hen zo gelukkig als met jongere mensen optrekken. We zijn ervan overtuigd dat dit geluk in twee richtingen werkt.”

Integrale opbrengst balcony seats naar vzw Enchanté

In het werken met daklozen bots je op problemen waar nog altijd geen structurele oplossing voor is. Het schrijnend tekort aan nachtopvang is daar een van. Overdag sta je bovendien sowieso op straat. Stel je voor, je hebt een griep of keelontsteking en 39 graden koorts. Op zo’n moment blijft iedereen thuis, in bed of in de zetel onder een dekentje. Voor daklozen is deze optie er niet. Zo kwam vzw Enchanté (https://enchantevzw.be/nl) op het idee van een hotelbed op doktersvoorschrift. Deze Gentse vzw heeft al een breed netwerk aan hartelijke handelaren die daklozen uitgestelde koffies, maaltijden en faciliteiten aanbiedt. In Gent zijn er een pak hotels en b&b’s die bij momenten lege kamers hebben. Dankzij de opbrengst van de Björk Balcony Seats, kan vzw Enchanté een structurele samenwerking aangaan met hotelpartners die hun lege kamers ter beschikking stellen van daklozen die door een van hun erkende dokters “thuis” worden geschreven. De crowdfunding voor vzw Enchanté’s “Hotelbed op doktersvoorschrift” stopt echter niet met deze actie. Tijdens Gent Jazz Festival zal de opbrengst van de affiches ontworpen door kunstenaar Peter Puype en de veiling van de gesigneerde festivalposter ook integraal naar dit goed doel gaan.

Jazz en muziek is voor iedereen

De organisatie Jazz & Muziek vzw, die onder meer Gent Jazz Festival, Björk en Jazz Middelheim op poten zet, schrijft al langer mee aan een inclusief maatschappelijk verhaal. Zo werkt Gent Jazz Festival voor het derde jaar op rij samen met Refu Interim. Elke nieuwkomer een duwtje in de rug geven bij het uitbouwen van een sociaal netwerk en hen zo steunen in hun traject naar werk, dat is een missie waarin de organisatie zich helemaal kan vinden. De liefde voor muziek is er een die elke grens overstijgt. Aangezien niet elke taal even universeel is als die van de muziek, springt organisatie Uilenspel ook bij. Zij helpen de anderstalige festivalvrijwilligers op een ontspannen manier hun Nederlands te verbeteren. Voluit leven in een inclusieve wereld, ook een doel van Konekt vzw. Zij bieden personen met een beperking kansen om hun talenten te ontplooien in diverse werkomgevingen. Op 5 juli komen ze de Gent Jazz Festivalteams versterken en nóg mooier maken. Jaarlijks krijgt OCMW Gent ook 100 gratis tickets om uit te delen aan kansarmen die wel van jazz houden, maar zich spijtig genoeg maar weinig culturele uitstapjes kunnen permitteren.

 

Feestelijke opening, voorstelling teams en bbq

Posted by | Uncategorized | No Comments

Op dinsdag 5 juni 2018 werden residenten en hun familie verwelkomd op de feestelijke opening van het nieuwbouw.
Na een warm onthaal en de verwelkoming van de directie, ontving iedereen suikerbonen : een nieuwbouw, 30 jaar Dhr. Polfliet als algemeen directeur en een nieuwe naam, namelijk ‘Conecto’.
De verschillende teams stelden zich voor en namen iedereen mee voor een ‘wandeling’ doorheen een dag in OLV-ter-Rive.
Valérie stelde het administratief team voor : wat gebeurd er achter de schermen van de zorgresidentie ? ;
Jessica toonde verschillende machines en aan de hand van een prestatie stapten we een dag mee met het logistieke team en onderhoudsteam;
Kathleen wandelde door de maaltijdgebeuren en we werden getrakteerd met een ‘conecto’ koekje.
Elien en Henk vertelde in de kineruimte, met prachtig uitzicht over Gent, waarvoor ergo, kine en animatie staan.
Liesbeth gaf uitleg over de verschillende fasen van dementie.
Lies en Melissa vertelden meer over een dag in de zorg : van het opstaan tot het slapengaan.
Tijdens de koffie genoten we van Jan met zijn accordeon.

Bedankt aan onze residenten, hun familie, onze vrijwilligers, het cateringbedrijf, de directie en alle medewerkers – want dit wat duidelijk één TEAM !

Cabaret 2018

Posted by | Uncategorized | No Comments

Op woensdag 16 mei 2018 werd er gelachen en meegezongen tijdens het carabet, waarvoor medewerkers en vrijwilligers de handen in elkaar hadden geslagen.
Het was een beetje puzzelen om iedereen in de zaal te krijgen, maar we mogen spreken van een spetterend feest : van Urbanus naar Rocco Granata en Ann Christie, ze waren er allemaal.
Bedankt aan de iedereen !

Naar de Zoo van Antwerpen

Posted by | Uncategorized | No Comments

Op vrijdag 15 september vertrokken met de bus naar de Zoo van Antwerpen.
Alvast een oprechte DANK U WEL aan de vrijwilligers en medewerkers voor deze leuke dag.

Uitstap naar Oostakker 2017

Posted by | Uncategorized | No Comments

Jaarlijkse uitstap naar Lourdes Oostakker

Moppy op bezoek

Posted by | Uncategorized | No Comments

Vandaag kwam Moppy op bezoek.