Overslaan en naar de inhoud gaan

aanpassingen rond de bezoeken vanaf 30 juni

Beste familie en bewoner,

Voorlopig zetten we ons huis nog niet helemaal terug open. Wel zoeken we alternatieve oplossingen om als familie buiten te kunnen gaan met onze bewoners.

De voorbije jaren werden reeds in het zomerverlof wandeldonderdagen georganiseerd.

Dit jaar willen we dit hernemen.  Hieronder vindt u de richtlijnen hieromtrent. 

Graag starten we de wandeldonderdagen op 2 juli. Er wordt in het Citadelpark in groep gewandeld. We starten om 14u en zijn terug rond 16u. Als familie/kennis kan je de bewoner begeleiden. We laten geen extra personen toe. Het is dus een 1 op 1 begeleiding. U moet de bewoner zelf duwen gedurende de wandeling. De begeleider draagt een mondmasker en indien mogelijk draagt de bewoner ook een masker. Er wordt alcoholgel voorzien tijdens de wandeling. 

De bezoeker dient zich in te schrijven door een mail te sturen naar het ergo-animatie team: ergo@olvterrive.be. Indien u geen mailadres heeft, kunt u altijd bellen op het nummer 09/265 83 02. Gelieve in uw mail uw naam, telefoonnummer en de naam van de bewoner waarmee u gaat wandelen te noteren. Medewerkers van het ergo-animatie team gaan mee om de groep te begeleiden. Mocht u vragen hebben, mag u deze steeds doorgeven. Indien u bent ingeschreven zal de bewoner op de betreffende dag reeds aan het onthaal wachten. De bewoner wordt ook door personeel terug naar de kamer gebracht. Het is dus de bedoeling dat u aan het onthaal wacht en niet zelf de bewoner gaat halen.

Aangezien de bewoners per afdeling in een bubbel zitten worden de wandelingen georganiseerd per verdieping.

Per wandelnamiddag mogen maximum 10 familieleden mee. De wandeldagen per afdeling zijn:

Donderdag 2/7: Muinkkaai en Nederkouter

Donderdag 9/7: Rozier

Donderdag 16/7: Blandijn

Donderdag 23/7: Hoveniersberg en Huis De Murray

Het vervolg van de wandeldagen wordt nog meegedeeld. 

Indien de weersomstandigheden het niet toe laten (te warm/regen) wordt de wandeling uitgesteld naar een later moment. Jullie worden hiervoor telefonisch verwittigd. Jullie worden die dag uitzonderlijk dan wel toegelaten om een bezoek op de kamer te brengen.

Naast de wandeldagen zetten we de binnentuin open tijdens de bezoekdagen.

U mag vanaf dinsdag 30/6 tijdens het bezoek naar de binnentuin gaan. Hiervoor neemt u de lift aan de straatzijde en gaat u via de kortste route.

Er zal papier en ontsmettingsspray klaarstaan om de tafel te ontsmetten. De tafels staan zo geschikt zodat er voldoende afstand tussen zit en de afdelingen gescheiden zijn. Wij vragen u om deze dus niet te verplaatsen. Indien we over voldoende vrijwilligers beschikken zal u de mogelijkheid krijgen om iets te drinken. Enkel tijdens het nuttigen van drank kan het mondmasker uitgedaan worden. 

De volgende stappen, de bewoner kan mee naar buiten én als familie mag je terug om het even wanneer komen, worden stilaan voorbereidt. Een exacte datum kunnen we momenteel nog niet meegeven. De overheid vraagt ons oa. toezicht te behouden op wie binnen-buiten gaat voor het geval er contact-tracing nodig is. Intern moeten, ook wij in deze verlofperiode manieren zoeken om hieraan tegemoet te komen. Wij hopen, net als u, dat onze bewoners terug volop mogen genieten van wie hen dierbaar is