Overslaan en naar de inhoud gaan

nieuwe bezoekregeling vanaf maandag 15 juni

Beste familie,

Hier volgt het vervolg op onze nieuwe bezoekregeling die voor de voorzieningen binnen vzw Conecto van start gaat op maandag 15 juni aanstaande, dit voor een bezoek met max.2 personen en max.1 uur.

Weet dat wat volgt een goed evenwicht is tussen menselijkheid en veiligheid. Als we te streng optreden om de veiligheid te garanderen, riskeren we het menselijke uit het oog te verliezen, en wanneer we te warmmenselijk zijn, wordt het onveilig.

Voor onze bewoners en medewerkers nemen we een extra risico, de versoepeling in de maatschappij was al een risico voor onze bewoners, de versoepeling in de woonzorgcentra is er weer een.

U mag gerust weten dat we toch wel bang zijn om de deur op een kier te zetten. Maar weet dat vanuit ons hart, u meer dan welkom bent.

Laat ons u een aantal basisprincipes van het bezoek uitleggen:

 • De bezoeken gaan door op de kamer, in de thuissfeer waar u voor 13 maart altijd welkom was, en nu weer opnieuw.
 • U komt op bezoek wanneer u 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoonde en de laatste 14 dagen niet positief getest werd op Covid-19.
 • U mag geschenken meebrengen, maar voorlopig laten we het nuttigen van spijs en drank niet toe.
 • U bent verplicht bij het binnenkomen van de voorziening:
  • Uw handen te ontsmetten zoals het hoort met alcoholgel en uw temperatuur te meten, bij meer dan 37,5C° vragen we u het woonzorgcentrum te verlaten.
  • Een nieuw chirurgisch mondmasker te dragen,
   • indien u dit zou weigeren, dan vragen we vriendelijk om de voorziening te verlaten,
   • indien u er geen heeft, dan kan u dit steeds aankopen daar waar u zich registreert, dit met gepaste munt van 1€
  • Zich te registreren, u laat uw naam, telefoonnummer, naam van de bewoner en de band met de bewoner achter. In het kader van contacttracing en de GDPR, worden deze gegevens vernietigd na 3 weken.
 • U gaat daarna rechtstreeks naar de kamer van uw familie, u blijft niet in de gang staan om te praten met anderen,
 • Respecteer de regels om een besmetting te voorkomen: hier wordt niet geknuffeld, niet gekust, we geven geen handen,
 • Respecteer de sociale afstand, maak er elkaar attent op!
 • Tijdens uw bezoek vragen we om de kamerdeur open te laten, indien mogelijk het raam op een kier om een goede verluchting te kunnen garanderen. 
 • Indien u het toilet wenst te gebruiken dan kan dit u toilet gebruiken om de hoek aan het onthaal, op de gelijkvloerse verdieping, u moet het toilet voor en na gebruik zelf ontsmetten, het materiaal is ter plaatse,
 • Ervaart u dat het bezoek te emotioneel wordt voor u of uw familie, onze medewerkers blijven in de buurt. Weet wel dat ook zij afstand moeten houden, maar steeds bereid zijn om te luisteren.
 • Ga niet zelf in de gang op zoek naar personeel, ga niet naar de verpleegpost om vragen te stellen, maar maak gebruik van het oproepsysteem op de kamer indien u vragen heeft of hulp wenst. Er zal op iedere afdeling een bezoekcoach, herkenbaar aan het fluohesje, aanwezig zijn zij zullen u verder helpen.
 • Indien u bezoeker bent van een nieuwe bewoner nodigen wij u graag uit om voor uw eerste bezoek contact op te nemen met de sociale dienst. Zij zullen u bij uw eerste bezoek wegwijs maken door de instelling alvorens u naar de kamer gaat.
 • Wanneer u bovenstaande regels niet kan respecteren zal u een eerste waarschuwing krijgen. Bij aanhoudend probleem zal u vriendelijk verzocht worden de voorziening te verlaten en zullen toekomstige bezoeken niet meer mogelijk zijn.
   

Praktisch:

Helaas is het nog niet aan de orde dat u zomaar binnenwandelt, u moet nog steeds een afspraak maken, uw beurt afwachten om binnen te komen…….

Voor zorgresidentie OLV-ter-Rive gaan de bezoeken door van 13u tot 16.30u op:

 • Dinsdag
 • Woensdag
 • Vrijdag

U kan nog steeds uw afspraak maken via het onthaal, bij Anja op het algemeen nummer 09/224 29 91 tussen 8 en 16.30u, niet op weekend en feestdagen.

Door deze nieuwe bezoekersregeling vervallen vanaf 15 juni alle tot nog toe gemaakte afspraken rond bezoek. Er is dagelijks mogelijkheid tot een 30 tal bezoekers. Is een dag volzet, dan zullen wij ons genoodzaakt zien u een andere dag te laten komen. Er moet altijd minimaal 1 dag op voorhand gereserveerd worden, dit om een goede werking te garanderen.

Deed u in het verleden de was voor uw familie dan vervalt door deze bezoekregeling ook het systeem van de ophaling en het brengen van de was. Op elke kamer zal u een rol met plastiekzakken terugvinden. U steekt de vuile was in die zak, u schudt de zak niet op, en sluit hem. Mogen we ook vragen dat u een nieuwe zak in de wasmand steekt. U kan de propere was steeds achterlaten in het sas aan de inkom, u moet daarvoor geen afspraak maken, mogen we vragen dat u hier duidelijk de naam en de kamernummer van de bewoner opschrijft, zodat dit niet verloren gaat.

Opgelet !!

Het woonzorgcentrum en de Vlaamse overheid kan te allen tijde beslissen om tijdelijk een stap terug te zetten in de bezoekvoorwaarden, en dit voor de gehele voorziening, een afdeling, of een bewoner.

Bv. bij een nieuwe besmetting, uitbraak, een zieke bewoner, tekort aan personeel die deze bezoekregeling toch in goede banen dient te leiden, …

Dit wordt dan heel snel gecommuniceerd en gemotiveerd.

 

We evalueren na 14 dagen opnieuw binnen onze crisis cel. Hebt u opmerkingen, mag u deze steeds op mail zetten, val er onze medewerkers niet mee lastig, zij worden heel goed gebriefd omtrent de bezoekregeling, maar hebben ook niet altijd direct een antwoord klaar. Beschikt u niet over computer, bel gerust, we zijn steeds bereikbaar tijdens de kantooruren.

 

Voor het terug openstellen van de cafetaria en de wandelingen buiten, wachten we de volgende aangepaste richtlijnen af van de Vlaamse overheid, conform die voor de ouderenzorgsector.

 

Beste familie, we doen echt uitdrukkelijk een beroep op uw verantwoordelijkheidszin, ook jullie kunnen ertoe bijdragen dat het bezoek in de meest veilige omstandigheden kan verlopen om de gezondheid van onze bewoners en onze medewerkers van het woonzorgcentrum niet te bedreigen. Met deze versoepeling willen we een warm contact nog meer mogelijk maken tussen onze bewoner, u als familie en vrienden.

 

Met vriendelijke groeten,

Hilde Lanszweert                                                                                            Nancy Schuddings

Directeur                                                                                                         Coördinator Corona Crisis Cel