Overslaan en naar de inhoud gaan

Praktische afspraken bezoekregeling vanaf 25 mei 2020

 

Beste familieleden,

Na lang wachten is het moment dan toch aangebroken dat we groen licht kregen van de overheid om over te gaan tot het uitwerken va een bezoekregeling, wel is waar in onder zeer strikte voorwaarden.

We zijn op zoek gegaan naar een goed evenwicht tussen menselijkheid en veiligheid, wanneer we te streng zijn om de veiligheid te garanderen, riskeren we het menselijke uit het oog te verliezen.

Wat we hierna gaan opsommen zijn de afspraken die we maakten in OLV Ter Rive en kunnen verschillend zijn binnen Conecto vzw. Maak zeker geen vergelijking tussen onze voorzieningen. De basis blijft overal hetzelfde, maar door de verschillen in infrastructuur kunnen er verschillen ontstaan.

Binnen Conecto vzw vragen we dat iedere bewoner de kans krijgt om bezoek te ontvangen, vandaar dat dit 1 maal per week voor u zou zijn, of in de grotere voorziening maar om de 2 weken. Het Agentschap vroeg bij voorkeur 1 vaste bezoeker, wij willen hier van afwijken, voor ons is iedere dochter, zoon, kleinkind …….. even belangrijk en willen dan ook deze kans bieden. Hierin een keuze maken is vast niet evident, we vragen dan ook dat u dit op een serene manier samen bespreekt in de familie. Geraakt u er toch niet uit, dan mag u steeds contact opnemen met de mensen van de sociale dienst, zij zullen u zeker verder helpen.

1.1 Wanneer kan ik op bezoek komen?

Er zijn bezoekmomenten georganiseerd vanaf 25/05 op volgende momenten:

 Dinsdag, woensdag en vrijdag telkens van 13u tot 16u30

 Er wordt per bezoek een half uurtje gerekend, het laatste bezoek start om 16u.

1.2 Hoelang duurt een bezoek?

We voorzien tijdsloten van 20 tot 25 minuten, zo krijgt iedere bezoeker de kans om zijn/haar familielid te bezoeken.

1.3 Hoe maak ik een afspraak?

Via onze onthaalmedewerker Anja kan u een afspraak maken op het nummer 09/224.29.91 en dit enkel tijdens de kantooruren van 8u30 tot 16u. (niet op zon- en feestdagen)

2. Praktische regelingen: hoe verloopt het bezoekmoment?

2.1 Waar kan u zich aanmelden?

U kan zich aanmelden via de oude poort, toegang Sint Pietersplein, helemaal in de hoek en niet via de officiële ingang. Gelieve daar reeds een mondmasker te dragen. U dient zich te registreren en het document "verklaring op eer" in te vullen,

Een medewerker brengt u naar de bezoekersruimte. Hier kan u het mondmaker afdoen we maken gebruik van plexi schermen, dit geeft de bescherming tussen u en uw familielid.

Mogen wij u vragen om 5 minuten voor het afgesproken tijdstip stipt op tijd te komen (niet te vroeg en niet te laat). Ook buiten wordt het principe van social afstand toegepast (min. 1,5 m afstand houden).

2.2 Waar zal het bezoek plaatsvinden?

Het bezoek gaat door in de cafetaria van het WZC.

De toegang tot de bezoekruimte is zo geregeld dat bezoekers zich niet door het hele gebouw hoeven te verplaatsen om ze te bereiken. De bezoekruimte is met andere woorden steeds maximaal rechtstreeks te bereiken. De te volgen weg wordt duidelijk aangegeven.

Er is enkel contact tussen de bewoner en zijn of haar bezoeker. Bezoekers hebben dus onderling geen contact, ook niet met andere bewoners.

2.3 Richtlijnen tijdens bezoek

Wij proberen het veilig te houden voor onze bewoners, onze medewerkers én voor u. De aanwezige personeelsleden dragen steeds een mondmasker. Bezoekers en bewoners worden gescheiden door een plexi scherm.

Voor IEDEREEN geldt:

- Toepassen van een correcte handhygiëne. Voor bezoekers is handalcohol voorzien bij de toegang tot de voorziening en in de bezoekersruimte. Bezoekers ontsmetten of wassen de handen voor en na het bezoek. Ter informatie: het filmpje 'Campagne handhygiëne woonzorgcentra - correct handen wassen met vloeibare zeep.

- Geen fysieke contacten (omhelzen, knuffelen).

- Er wordt drank noch eten voorzien.

- Voorwerpen (cadeaus) uitwisselen wordt niet toegestaan. U kan deze afgeven via de huidige regeling, aanbellen aan de inkom en dit wordt daar in ontvangst genomen en verdeeld.

Na elk bezoek wordt de bezoekplek, gereinigd en gedesinfecteerd.

We begrijpen dat deze richtlijnen extra inspanningen vragen. We wensen jullie hiervoor uitdrukkelijk te bedanken. Check ook regelmatig de Facebook pagina en website om op de hoogte te blijven van alle informatie. De nieuwe website gaat vermoedelijk deze week nog online.

Heeft u nog vragen, stel ze gerust via mail, wij doen er alles om u binnen de 24u te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Hilde Lanszweert Nancy Schuddings

Directeur OLV ter Rive Coördinator Corona Crisis Cel