Overslaan en naar de inhoud gaan

update versoepelingsregels voor het bezoek in onze zorgresidentie

Beste familie en bewoner,

Met deze update wil ik jullie op de hoogte brengen van de versoepelingsregels voor het bezoek in Onze Lieve Vrouw ter Rive. Na overleg met de Corona crisis cel en met de inspraak van het ergo-animatie team hebben we het volgende uitgewerkt in kader van “bezoek”.

Wat blijft:

 De afspraken die werden gemaakt op datum van 26 juni,

 Kamerbezoeken dienen nog steeds gereserveerd te worden aan het onthaal via het tel. 09/224.29.91, dit tijdens de kantooruren, en niet op zat-, zond-, feest- en brugdagen.

 Registratie blijft verplicht voor alle bezoekers die de voorziening betreden, in kader van contacttracing, mag ik hier nog eens op aandringen om dit zeker te blijven doen a.u.b.!!

Vanaf maandag 13/07:

 Versoepeling bezoek op de kamer:

    o De kamerdeur blijft nog steeds open staan,

    o familie draagt een chirurgisch mondmasker bij het binnenkomen van de voorziening, in de gangen van en naar de kamer,

    o in de kamer  moet geen mondmasker meer gedragen worden,

   o familie mag iets meebrengen om te eten of te drinken, er wordt nog geen koffie genomen aan de koffieapparaten, dit om bubbel                          vermenging te vermijden,

   o social-distancing valt weg voor bezoeker en bewoner, er kan dus opnieuw geknuffeld worden in die bubbel!

 De leeftijdsgrens van >16 jaar valt weg, de kleinsten zijn dus ook terug welkom, wel rekening houden met uw aantal! We rekenen nog steeds met 2 bezoekers per kamer,

 Huisdieren mogen meegebracht worden, met goede handhygiëne na het aanraken van het huisdier voor bewoner en familie,

 

Vanaf zondag 19/07:

 Kunnen er ook kamerbezoeken gereserveerd worden, zoals in de week.

Wanneer onze directeur Hilde Lanszweert terug aanwezig is, na haar vakantie, en hiermee akkoord gaat, stellen we het volgende voor:

Vanaf zondag 26/07

 o Kunnen de kamerbezoeken op zondag uitgebreid worden met ophaal momenten, d.w.z. dat u als familie uw moeder/vader/ tante……….. in de namiddag eens mee kan nemen naar buiten, voor max. 3u, tussen 13u30 en 16u30.

Vanaf woensdag 29/07

o Gaat de cafetaria terug open, planning wordt tegen dan ook uitgewerkt,

Vanaf zondag 01/08

o Kunnen de bewoners met hun bezoek ook naar de cafetaria, ook hiervoor moet de planning nog uitgewerkt worden, U merkt beste familie, dat we het nog steeds stapsgewijs doen, maar dat we blij zijn dat we dit kunnen doen. Dat wil zeggen dat we tot op vandaag geen nieuwe besmettingen meer hebben in onze voorziening. Weet wel dat de directie al die versoepelingen onmiddellijk kan intrekken wanneer er zich toch een nieuwe besmetting zou voordoen. Als deze trend zich verder zet, dan kunnen we in augustus nog meer gaan versoepelen, en misschien met bezoekuren gaan werken, zonder reservaties.

Met vriendelijke groeten,

Het ergo-animatieteam

i.o. Nancy Schuddings -Hilde Lanszweert