Overslaan en naar de inhoud gaan

versoepeling bezoekregeling vanaf 14 september

Beste bewoner,

Beste familie,

Naar aanleiding van de berichtgeving van het Agentschap Zorg en Gezondheid en omdat er op dit ogenblik geen besmettingen zijn in het WoonZorgCentum, passen wij vanaf 14 september onze bezoekregeling aan.

De bezoekregeling die we vorige week van start lieten gaan, blijft van kracht mits de volgende aanvullingen:

Vanaf 14 september:

 • Het aantal verschillende bezoekers per week wordt verhoogd van 2 naar 4. De week erna kunnen 4 andere bezoekers op bezoek komen. Er worden wel maar 2 personen per bezoek toegelaten.
 • Kinderen en huisdieren zijn toegelaten op kamer bezoek. Kinderen vanaf 12 jaar dienen een mondmasker te dragen. We raden aan om kinderen jonger dan 12 ook een mondmasker te voorzien. Indien uw kind een verkoudheid heeft of zich niet goed voelt, breng het dan niet mee. Wees dus uiterst voorzichtig en houdt kinderen op de kamer.
 • Bewoners mogen het WZC verlaten voor een wandeling, een bezoek aan de kerk, een kleine boodschap, … We vragen nog niet op familiebezoek te gaan.

Vanaf 28 september:

 • Familiebezoeken zijn terug mogelijk. Alsook vervoer van en naar ziekenhuis/consultatie kan terug met eigen vervoer.

Vanaf 5 oktober:

 • De cafetaria kan terug open. Op woensdag zijn bewoners en bezoekers van afdeling Ganda welkom, op vrijdag van afdeling Krook. Er is mogelijkheid om iets te drinken en/of te eten.

Bij deze zoeken we vrijwilligers voor het openhouden van onze cafetaria. Interesse? Neem contact op met ons ergo-animatieteam 09/2658302 of via mail anmt@olvterrive.be

 • Bezoeken achter plexiglas en in de binnentuin gaan niet meer door.

 

Houd er rekening mee dat bij stijgende coronacijfers of besmettingen binnen ons woonzorgcentrum of binnen Gent deze bovenstaande versoepelingen kunnen wijzigen.

Opgelet: vanaf 7 september is de mondmaskerplicht in Gent uitgebreid tot de zone St-Pietersnieuwstraat, St-Pietersplein en omliggende straten. Wie geen mondmasker draagt riskeert een boete.

 

Het is zeer belangrijk dat u zich bij het binnenkomen registreert. Nu meer mensen op bezoek komen, wordt ook het belang van contacttracing nog dwingender. Mogen we toch vragen zoveel mogelijk online te registreren.

Uiteraard dienen de nodige veiligheidsmaatregelen altijd gerespecteerd te worden.

 • U houdt rekening met de veiligheidsmaatregelen bepaald door de Nationale Veiligheidsraad (sociale bubbel, contactbubbel van bewoner in woonzorgcentrum, …..)
 • U ontsmet de handen bij het binnenkomen
 • U draagt een mondneusmasker
 • U registreert zich aan het onthaal bij het binnenkomen
 • U komt niet op bezoek wanneer u zich ziek voelt

Wij beseffen dat deze periode niet gemakkelijk is voor u. Langzaamaan keren we terug naar het, misschien nieuwe, normaal. Wij zijn u dankbaar dat u ons doorheen deze hele periode blijft steunen. Ook van onze kant willen we u een hart onder de riem steken en samen met u verder schrijven aan een verhaal dat het evenwicht tussen veiligheid en menselijkheid blijft voorop stellen.

Met vriendelijke groeten,

 

Hilde Lanszweert                                                                               Nancy Schuddings

 

Directeur                                                                                           Coördinator Corona Crisis cel