Overslaan en naar de inhoud gaan

versoepeling eerste fase op Conecto niveau vanaf 1 maart

Beste bewoner,

Beste familie,

 

Goed nieuws!

Het doorlopen van de vaccinatiecampagne opende nieuwe vooruitzichten binnen onze voorzieningen. Wetende dat de kans op ziekte vermindert, kunnen de regels voor het leven en werken in een voorziening zeer geleidelijk aan versoepelen. Maar tegelijkertijd moeten we behoedzaam zijn en mogen we de veiligheid niet uit het oog verliezen.

Daarom blijven de basisregels voor hygiëne en bescherming voor contacten tussen personeel en bewoners cruciaal, ook als iedereen gevaccineerd is: afstand houden, handhygiëne, dragen van chirurgisch mondneusmasker. Deze regels gelden ook voor bezoekers.  In de media worden twee knuffelcontacten (zonder mondmasker) toegestaan die individueel de bewoner mogen bezoeken in een aangepaste goed verluchte ruimte. Daar dit naar organisatie niet evident is en kamerbezoeken meer gewaardeerd worden, laten wij geen bezoekers zonder mondmasker toe.

Maar natuurlijk komt er ook ruimte voor versoepelingen, deze zal gefaseerd van toepassing zijn. Hieronder lichten we toe wat dat concreet betekent in een eerste fase, die we op Conecto niveau willen toepassen.

 • De bezoekuren worden uitgebreid: bezoek is vanaf 1 maart ook mogelijk op weekdagen tussen 8.30 en 10.30u.

Reeds mogelijk:

 • op weekdagen (geen FD) van 13.30 tot 16u, uitz op dinsdag tot 19u (toegang tot 18u)
 • op zondag van 13.30 tot 16u
 • Tijdens de bezoekmomenten laten we 2 bezoekers toe, die 2-wekelijks wisselen, kinderen inbegrepen. U schrijft per 2 personen in aan het onthaal voor een blok van 14 dagen. In de loop van die 14 dagen komt u niet meer op afspraak maar kan u zelf beslissen op welk bezoekmoment u wenst te komen. Inschrijven kan telefonisch op het nummer 09/224 29 91 (enkel tijdens de kantooruren, niet in het weekend). U dient zich vanaf nu steeds te registreren aan het onthaal. Gelieve binnen de contacten van de bewoner duidelijke afspraken te maken wie welke 14 dagen komt. (blok van 22/2 tem 7/3, van 8/3 tem 21/3, …)

         Wanneer jullie niet op de lijst staan wordt het bezoek geweigerd.

 • U mag zoals analogie in de maatschappij, met 4 naar buiten en op veilige afstand: naast de 2 bezoekers binnen de blok van 14 dagen kunnen dus 2 extra personen de bewoner buiten bezoeken. Deze 2 extra bezoekers komen niet binnen om de bewoner op te halen op de kamer maar blijven buiten of gaan rechtstreeks naar de binnentuin. U kan dus in de binnentuin zitten, een wandeling gaan maken, de St-Pieterskerk bezoeken. Weet dat iedereen > 12 jaar buiten het WZC verplicht is een mondmasker te dragen. Familiebezoeken zijn op dit moment nog niet toegestaan.

 

 • Vanaf 1 maart mogen ook de niet-medische contactberoepen op afspraak langskomen, pedicure, kinesitherapeut, …. Kapsters zijn nog niet toegestaan aan huis en mogen dus nog niet op de kamer het haar van de bewoner verzorgen
 •  
 • Het leven op de afdeling keert beetje bij beetje terug naar het normale, er kunnen weer activiteiten per leefgroep georganiseerd worden, samen eten in de living, per afdeling een bezoek aan de kapel, samen een activiteit in de salle de bonheur, … Bezoekers mogen hier momenteel nog niet bij aansluiten.

De cafetaria blijft voor onze bezoekers nog steeds gesloten naar analogie in de maatschappij.

 

Over volgende fases van versoepeling hebben we vandaag nog geen info, dat hangt af van de volgende overlegmomenten binnen de Gems en de overheid.

 

Weet wel dat we bij een nieuwe uitbraak, en dit kan nog steeds gebeuren, deze versoepeling kunnen terugschroeven, vandaar dat we blijven vragen:

 

 • U houdt rekening met de veiligheidsmaatregelen bepaald door de Nationale Veiligheidsraad
 • U ontsmet de handen bij het binnenkomen
 • U draagt altijd een mondneusmasker en respecteert de sociale afstand van 1,5m.
 • U registreert zich aan het onthaal bij het binnenkomen
 • U komt niet op bezoek wanneer u zich ziek bent
 • U eet en drinkt niet wanneer u op bezoek komt

Wij vragen, in het belang van iedereen, zich te houden aan deze richtlijnen. Op deze manier kunnen we beetje bij beetje terug naar het normale leven van voordien.

Van zodra nieuwe richtlijnen beschikbaar zijn, communiceren we deze naar jullie.

Nu er terug naar buiten kan gegaan worden, kijken we uit naar een zonnig voorjaar.

Geniet er van!

 

Hilde Lanszweert                                                                                            Nancy Schuddings

Directeur                                                                                                           Coördinator Corona Crisis Cel