Overslaan en naar de inhoud gaan

verstrengde maatregelen ivm bezoek vanaf 31/10

29 oktober 2020

Beste bewoner,

Beste familie,

 

U hoorde het op radio, tv of u las het vandaag in de krant, de Covid-19 maatregelen werden opnieuw verstrengd.

Ook in de zorgsector, is de toename van het aantal besmettingen met Covid-19 onrustwekkend. De gevolgen van dergelijke besmettingen op de meest kwetsbaren noodzaakten ook directie en medewerkers van Conecto vzw, bijkomende maatregelen te nemen, ondanks al onze inspanningen.

De Vlaamse regering heeft op advies van de virologen, beslist, het bezoek in de woonzorgcentra te beperken tot 1 close contact, op de kamer én 1 contact met afstand en mondmasker, dat om de 2 weken kan wisselen.

Bezoek aan palliatieve bewoners blijft mogelijk.

Indien de voorziening zou getroffen worden door een uitbraak, dan kan het gebeuren dat er een afdeling of het woonzorgcentrum tijdelijk gesloten moet worden om een reorganisatie van zorg mogelijk te maken. Indien dit zou gebeuren, garanderen we zo snel mogelijk dat er 1 bezoeker per week kan langskomen.

Conecto vzw heeft daarom met zijn directieleden en de Corona crisis cel het volgende beslist om vanaf zaterdag 31 oktober 2020 voor:

 

 Onze-Lieve -Vrouw ter Rive:

  • Er zijn 2 bezoekers (kinderen inbegrepen) welkom per 14 dagen. Deze 2 bezoekers dragen steeds een neusmondmasker en houden voldoende afstand. Een knuffelbezoek is hier niet toegestaan.
  • De 2 bezoekers mogen wijzigen na 14 dagen
  • Bezoeken mag met deze 2 bezoekers tegelijk
  • De dagen en tijdstippen blijven gelijk
  • op weekdagen (geen FD, tenzij we vrijwilligers of jobstudenten vinden) van 13.30 tot 16u, uitz op dinsdag tot 19u (toegang tot 18u)
  • op zondag van 13.30 tot 16u
  • Afspraken worden telefonisch of ter plaatse gemaakt
  •  

Los van de basisregels zoals het dragen van een mondmasker, het wassen van de handen en het afstand houden, moet ook het aantal sociale contacten zoveel mogelijk beperkt blijven.

De Vlaamse regering en de Vlaamse Taskforce Covid-19 Zorg benadrukken dat deze maatregelen moeten gezien worden als essentiële stappen in de globale aanpak van het virus, zeker voor wat betreft het beperken van sociale contacten en de bescherming van de meest kwetsbare personen in onze samenleving, wij als directie en medewerkers staan hier dan ook ten volle achter.

Beste bewoner, beste familie we zijn er ons van bewust dat dit voor u als bezoeker opnieuw een extra inspanning vraagt. We willen u daar dan ook uitdrukkelijk voor danken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Hilde Lanszweert                                                                              Nancy Schuddings

 

Directeur                                                                                           Coördinator Corona Crisis cel